ТерраВіта – 15 років успіху!

07.12.2016

Один з лідерів вітчизняного аграрного ринку компанія «Терравіта» відзначає ювілей – 15 років успішної роботи.

Вже стало доброю традицією для компанії підбивати підсумки своєї річної діяльності у форматі міжнародної конференції. Цього року «ТерраВіта» зібрала своїх вітчизняних та зарубіжних партнерів по бізнесу у розкішному FAIRMONT GRAND HOTEL KYIV. Тож вишукана обстановка готелю додала ще більшої урочистості вечору.

– Сьогодні наша зустріч особлива – ми відзначаємо 15 років діяльності. Ми здолали складний шлях, за 15 років були перемоги, були труднощі, але завдяки професіоналам – нашій команді та усім вам – наш бізнес успішно розвивається, – звернулася до колег у залі генеральний директор компанії Каріна Маркарова. – Самим нам досягнути такого результату було б не під силу і нам досі є чого у вас повчитися. І я сподіваюся, що наша співпраця й надалі буде такою ж ефективною та взаємовигідною.

Звісно, без висококласних фахівців досягнути успіху в такому складному бізнесі, як аграрний, було б неможливо. Тому пані Каріна перед початком роботи конференції за традицією представила присутнім свою команду – від найдосвідченіших працівників, які починали розбудовувати компанію, до новачків, які влилися в колектив буквально кілька тижнів тому. А також нагадала найважливіші етапи становлення «ТерраВіта», основними з яких є власне початок діяльності в Україні у якості представництва компанії TerraVita. Нині «ТерраВіта» впевнено входить в десятку лідерів–постачальників продукції для сільгоспвиробників, реалізує на ринку України ЗЗР, насіння, різні види добрив, а також стимулятори росту, маючи своїх представників у 12 областях України. З 2015 року «ТерраВіта» має також реєстрації в країнах СНД, зокрема в Молдові, Білорусі, Казахстані та Грузії. Рівень імпорту продуктів з 2001 року до 2016 року зріс з 3 млн доларів до 31 млн доларів США, країни СНД включно.

Компанія й надалі має амбітні плани бути крупним гравцем у галузі захисту рослин – завдяки розробці нових формуляцій, партнерству з відомими виробниками та розвитку професійної мережі дистриб’юторів. Під час роботи конференції її учасникам були представлені новинки ЗЗР та добрив, які варто очікувати в новому сезоні від «ТерраВіта». Зокрема комерційний директор компанії Максим Маркаров розповів про переваги комплексних мікродобрив для позакореневого підживлення рослин. А представник білоруської компанії «Агросемпродукт» Володимир Кузьмич познайомив з унікальними властивостями рідкого комплексного добрива для позакореневого живлення рослин Солю В, який застосовують у разі нестачі бору.

Своїми досягненнями та новими пропозиціями на ринку поділилися з учасниками конференції представники іноземних компаній-партнерів «ТерраВіти». Так, представник найбільшого в Індії виробника інсектицидів «Гарда Кемікалз» Джордж Нойман відзначив, що його компанія посідає друге місце на світовому ринку з продажів хлорпірофосу та дикамби та третє – з продажу циперметрину. Ольга Бланко, представник іспанської компанії «САС», яка виготовляє добрива під брендом КОДА, представила нову продукцію.

Великі плани щодо подальшої присутності в Україні має й інший партнер «ТерраВіта» – німецька компанія Штефес, що в минулому належала компанії Байєр, спеціалізується на виготовленні засобів захисту рослин, мікродобрив, біостимуляторів тощо. Її представник Карстен Фішер розповів, що наступного року Штефес ГмбХ та Фадер Альянс Лтд об’єднають свої зусилля для придбання заводу з виробництва і формуляцій в Німеччині. А це означає, що слід чекати нових спільних ефективних рішень.

Очевидно, не зменшиться інтерес агровиробників і до унікального біорегулятора росту Келпак, який понад 35 років виробляє компанія Келп Продактс. Адже, за словами представника компанії Адріана Лоуренса, нові випробування препарату Келпак показали приріст урожайності культур.

Завершилася конференція урочистим нагородженням найкращих дистриб’юторів компанії «ТерраВіта». З поміж інших відзнаки отримали компанії, які мають найбільші – понад 2 млн доларів – обсяги продажів – МПП фірма «Ерідон», ТОВ «Торговий дім «Насіння», ТОВ «Агрозахист Донбас» та інші.

Хірлюк Микита

Хірлюк Микита, комерційний директор ТОВ «Агрозахист Донбас»

Ми співпрацюємо компанією «ТерраВіта» практично з початку її заснування. Маємо до них єдине побажання: щоб вони й надалі залишалися такими професіоналами, яким були впродовж цього часу. Велика їм подяка за співпрацю. Обличчя будь-якої компанії – її працівники. З упевненістю можу сказати, що «ТерраВіта» – це компанія з душею. Можливо, тому, що це сімейний бізнес, а справжня сім’я тримається саме на таких принципах. Ми з ними не тільки робимо спільну справу, але й дружимо. Тому нам дуже легко й просто співпрацювати.

Карина Маркарова,

Анатолий Онищук

Анатолій Онищук, директор департаменту насіння ПАТ «Компанія «Райз»

Знаючи компанію «ТерраВіта» вже сім років, мені дуже імпонує, що вони постійно в пошуку, роблять ставку на якість продукції. Окрім того компанія дуже доступна для дистриб’юторів. З ними дуже легко працювати, бо ця доступність дозволяє зустрічатися тоді, коли необхідно оперативно вирішувати питання. Ми продаємо продукти компанії по всій Україні не один рік і за ці роки в нас не було жодної рекламації на їхню продукцію. Для нас важливо, що компанія завжди пропонує нові продукти. От і сьогодні на конференції мені цікаво було почути про новації в портфелі компанії. Наприклад, зацікавили анонсовані співпраця компаній Штефес та Фадер, переговори компаній «ТерраВіта» та «Райффайзен Варе Австрія АГ», адже ми продаємо їхню продукцію, тому будемо чекати результатів перемовин, щоб знати, які продукти з’являться на ринку.

Борис Цибульник

Борис Цибульник, директор ТОВ «Агральп Україна»

Я давно особисто знаю Каріну Маркарову – ми починали працювати разом півтора десятки років тому. Мене вражає цілеспрямованість, амбітність, командний дух компанії, об’єднаної однією ідеєю – використати всі можливості, щоб на ринку зайняти свою нішу. Наші обсяги продажів стабільні з року в рік і клієнти, які обирають препарати від компанії «ТерраВіта», завжди ними задоволені. Адже отримують вони золоту середину, коли за помірну ціну отримують якісний препарат. «ТерраВіта» з року в рік зростає. Але я б хотів Їм побажати уникнути проблем, які властиві великим компаніям, – бюрократичних перепон у прийнятті рішень. Тому я бажаю компанії й надалі зростати, але бути завжди мобільною та оперативною приймати рішення.

Карина Маркарова,

Алексей Стручков

Олексій Стручков, керівник відділу ЗЗР МПП Фірма «Ерідон»

З компанією «ТерраВіта» нас пов’язують не тільки дуже вигідні спільні бізнес проекти, але й теплі стосунки. Від інших ця компанія відрізняється стабільністю, але не статичністю. Це команда професіоналів, яка завжди продукує цікаві для ринку рішення, в тому числі й постпатентного характеру. Ми дуже цінуємо те, що ці продукти виготовляються в Європі, проходять жорсткий лабораторний контроль, тому ми сьогодні не маємо нарікань від наших клієнтів щодо якості цих продуктів. Це компанія, якій можна довіряти, яка завжди виконує взяті на себе зобов’язання і завжди підтримує наших колег на полях своїми якісними препаратами. Незважаючи на те, що працюємо в жорстких умовах сільгоспбізнесу, завжди знаходимо рішення із складних ситуації, якщо такі виникають.

Георгій Тартасюк

Георгій Тартасюк, директор ТОВ «Торговий дім «Насіння»

Компанія «ТерраВіта» – це 15 років успіху. Але успіх – це вершина айсберга, за яким стоїть копітка робота, пов’язана з реєстрацію препаратів, пошуком компаній, які будуть постачати ці товари, підбором кадрів тощо. Багато в чому успіх до компанії «Терравіта» прийшов завдяки невтомній енергії її директора Каріни Маркарової. Усі 15 років ми є дистриб’юторами компанії, нині маємо обсяг продажів понад 3 млн доларів. У наших планах зростати і розвиватися разом з «ТерраВітою». Адже компанія дійсно цікава. І продукти вона пропонує цікаві, які мають попит на ринку. Це компанія прогнозована, надійна, яка чітко дотримується свої зобов’язань, строків поставок продуктів, що дуже важливо в бізнесі. Тому ми не тільки працюємо, але й заробляємо разом з «ТерраВіта» і задоволені нашою співпрацею.